Korv med rostade rotfrukter & äppelsallad

Tillagningstid: ca 30-40 minuter
Svårighetsgrad: medel
Portioner: 4 ( inom parentes 2 )
Sätt ugnen på 250°C. Skär potatis i klyftor. Skala och skär morötter i stavar. Blanda potatis och morötter med olivolja i en långpanna. Ställ in i ugnen ca 15 minuter, rör om efter halva tiden. Vispa ihop senap med olivolja i en skål. Ta ut rotfrukterna, ringla över senapssåsen och blanda försiktigt. Krydda med salt. Skär några snitt i tjocka korvar, t ex bratwurst. Lägg dem bredvid rotfrukterna i långpannan. Ställ in i ugnen och tillaga ytterligare ca 10 minuter. Dela, kärna ur och skär äpplen i cm-stora tärningar. Skala och skär rödlök i tunna strimlor. Rör ihop fryst, hackad persilja, vitvinsvinäger och honung i en skål. Blanda ner äpple och lök. Servera äppelsalladen till korven och rotfrukterna. En extra klick senapssås är gott till.