growingbelly

Varför?!

Publicerad 2010-11-30 19:10:54 i Allmänt

Ännu en sak att bli knäckt över... Har väl snart slitit loss allt hår från huvudet.
Men det finns en liten chans att problemet går att lösa i morgon, hoppas!

Lite att pyssla med hemma

Publicerad 2010-11-30 14:10:00 i Operation


Dom propplösande sprutorna tycker jag är jobbigast. En om dagen ska jag ta.
Till frukosten blandade jag laxermedel i ett glas mjölk, trodde inte det skulle smaka något speciellt men det smakade ganska udda och var lite som motorolja i konsistensen.
Men nu är det bara drygt en vecka kvar med dessa saker, sen ska väl saker bli som normala igen.
Känner mig piggare idag men jag är lite yr.

Tänkte ta lite frisk luft idag och ta hunden och hoppas att han gör något ute, sen ska jag se om jag orkar gå till affären. Sen ska jag bara vila. Tänkte sticka lite senare på sockorna. Hoppas dom blir klara till jul.

Inlagd på sjukhus.

Publicerad 2010-11-29 19:45:02 i Operation

Natten till söndagen somnade jag vid tolvtiden. Redan lite efter ett så vaknade jag med smärtor i hela magen. Inget hjälpte. Trött var jag också men det gick inte att sova.
Gick mellan sängen och soffan hela natten.
Vid sjutiden hade inte smärtorna avtagit något och smärtan hade flyttat sig längre ner i magen. Klämde och kände lite och upptäckte att det smärtade när jag tryckte snett ner under naveln på höger sidan.
Tankarna gick direkt till blindtarmen.

Försökte avvakta lite i hopp om att det skulle gå över. Det började vräka ner snö också så att ta sig ut var inte lockande.
Smärtan blev inte bättre så vid elva ringde jag sjukvårdsrådgivningen och blev hänvisad till akuten.
Att gå till bussen med smärtor visste jag att jag inte klarade så det fick bli en taxi, tyvärr "hade dom inte en liten barnstol" (vet att dom har det då vi åkt tidigare med samma bolag till grannstan med B med oss)
Så jag skulle ta taxi och J och B skulle ta bussen.
När väl taxin kom satt det redan en annan passagerare där som skulle av i stan.
Snön vräkte ner och inte var det plogat så taxin körde fast ett X antal gånger.
Tog väldigt lång tid att komma fram till sjukhuset, för en resa som skulle ha gått fort. J kom till och med fram före mig och han hade ändå gjort ett bussbyte med en väntetid mellan.

Så fick jag ligga på akuten i flera timmar. Dom frågade samma saker om och om igen och klämde och kände.
Efter några timmar sa dom att det antingen kunde vara blindtarmen eller en inflammation i äggstocken så jag blev uppskickad till gyn för undersökning.
Blev undersökt och allt såg bra ut.
Fick gå ner till akuten igen och vänta. Då fick jag äntligen lite smärtlindring.
Fick sedan gå upp till en avdelning där jag blev inlagd. Fick ligga i tre timmar och vänta på att få göra nya blodprover. På femte sticket lyckades hon pricka rätt :/
Kvällen kom och J och B åkte hem för kvällen.
En läkare kom och sa att proverna var högre än sist och jag hade in inflammation i kroppen och dom antog att det var blindtarmen. 90% av fallen har dom rätt.
Så det skulle bli en operation. Helst under natten men det var många före så det kunde dröja.
Klockan tolv på natten blev det dags att byta om och blev nerkörd till operationen. Höll mig lugn som vanligt och pratade på med personalen, en sköterska kände jag igen från kejsarsnittet.
Sedan efter ett tag fick jag sömnmedel insprutat och ett litet tag senare spreds en brännande känsla under huden, kanske tio sekunder efter det somnade jag.
Vaknade och fick ligga på övervakning till 4 på morgonen.
Var riktigt jobbigt på uppvaket då jag var så himla trött men ändå inte kunde sova, jättejobbigt. Ögonlocken stängs och öppnas lika fort igen av att jag inte kan sova och inte har någon ro.
Blev uppkörd till avdelningen igen och fick mer smärtlindring. slumrade till en timme.
Testade att sätta mig upp och det gick riktigt bra var bara jätteyr. La mig igen och vilade.
Nästa gång jag satt mig var det bättre i huvudet. Morgonen kom och jag åt en macka till frukost och en halv kopp kaffe. Tyvärr fick jag inte behålla det lilla i magen.
Om jag under dagen kunde äta och behålla maten så skulle jag få åka hem.
Läkaren kom vid halv tio och sa att operationen hade gått bra. Jag skulle få utskrivet mediciner jag skulle hämta innan jag åkte hem.

Lunchen kom och det var väl ingen höjdare, potatis och fisk i dillsås. Fisk i dillsås passade inte ihop! Petade i mig en fiskbit och en potatis och lite morötter innan det började kännas lite oroligt i magen så jag slutade äta. Fick behålla maten och vid två tiden blev jag utskriven. J och B kom lagom innan jag skrevs ut och B tittade så storögt på mig och såg fundersam ut, började sedan gurgla och gny lite.

Hämtade ut medicinen på apoteket. Fick utskrivet två olika starka morfin preparat, starka alvedon och laxermedel som jag måste ta eftersom jag tar morfin tabletterna som det lätt blir stopp i magen av.

Så skönt det var att komma hem sen!

Middag har vi ätit och nu tar jag igen mig lite på sängen. Sängen är riktigt skön gemfört med sjukhusets hårda så kallade sängar.

Hoppas att jag sover bättre i natt.

Nu har jag en sak mindre i kroppen, ett ärr mer, nio stickhål på händer och armveck, knallröda kinder, en "härlig" biverkning av tabletterna och ögonvitor som är väldigt matta och jag ser inte riktigt frisk ut.

Orolig... Igen

Publicerad 2010-11-27 23:21:39 i Husdjur

Suck. ska ringa veterinären i veckan tror jag och fråga om vad som kan vara fel med Didrik.
Han har inte kissat eller bajsat ute på 6 dagar! Han står bara helt still och glor och vill inte alls nosa.
Eftersom han inte gör ute så har han tre nätter kissat inne. Inget nr2 men jag vet vad han brukar göra med det om har för chansen...
Inte nog med det så matvägrar han till stor del. Är glad om han på 3 dagar får i sig det han ska äta på en dag. Har även testat att byta foder.
Det med maten har han hållt på med en tid och han har avmagrat mycket. Pälsen har väldigt länge varit matt och så luktar han konstigt. Pälsen är fet också, ändå badar jag honom och det försvinner inte.
Han är orkeslös och verkar ha tappat lusten helt.
Försökte läsa runt på nätet igår och kom in på en sida med canser 6/10 av symtomen stämnde in.

Tror det till stor del är att han är tjurig och har tappat livslusten, sen Ebba gick bort har han blivit konstigare och konstigare.
Får se vad jag gör, ska ringa i veckan och prata.
Han måste ändra sig. Han kan inte göra behoven inne, doften är svår att få bort.
Får se vad dom säger.
Något måste vara fel då han inte kissar som han ska och inte äter.

Sorgliga är att om han är sjuk och kräver operation så har jag inte pengar till det, är han sjuk och lider av det finns det bara ett allternativ... Det jag inte vill göra :*(
Varför har jag sådan otur med djur?! Jag vill ha en vän för livet men det ända jag lyckas hitta är sjuka djur.
Kanske beror det på att det är blandraser jag haft?
Usch vill inte tänka på att han kanske har en sjukdom.
Hoppas på det bästa nu, att han börjar intressera sig för att rasta sig ute.
(visst det är snö nu, han har inte haft problem med snö förut, men jag har funderat på om det är snön han inte gillar, så jag har skrapat bort snö på gräsmattan så gräset syns, om det nu är det som är han problem men han är inte intresserad, bara står still och när jag drar i kopplet stretar han emot och fortsätter att stå still)
Varför Didrik, varför är du inte frisk?! Varför kan inte djur ge mig lycka istället för oro och sorg?
Bli frisk nu!

Disträhet eller vad?

Publicerad 2010-11-26 22:02:50 i Övernaturligt

En sån där udda sak hände idag. Vet inte om det beror på min disträhet eller vad det kan vara.
Vi kommer in efter en promenad med hunden, jag börjar med maten. Så kommer "J" och säger "vad har du gjort?" Vadå undrar jag då, kan inte förstå vad han menar. "har du haft ner termometern i golvet?" svarar nej, förstår inte vad han menar jag har inte rört termometern som står bakom gardinen i sovrummet. "det ser ut som den har åkt i golvet och någon lagt upp den igen.
Istället för att stå bakom gardinen, stod den mer i mitten av fönstret på sidan med batteriluckan en bit bakom och ena batteriet låg längre bort.
"J" fixade i ordning den igen och ställde bakom gardinen (tror jag) och nu när jag skulle gå till datorn så tittade jag mot fönstret och såg att termometern stod vriden på tvären.
Kan säkert va så att "J" ställde den så, men den brukar inte stå så normalt sätt.

Inte är jag så disträ att jag gör sådana saker och glömmer bort det.
Väldigt konstigt.
För någon dag sedan kände jag (eller inbillade jag mig) att energin hemma var annorlunda och det kändes under dagen som att någonting var precis bakom axeln på mig och bevakade mig.
Kanske beror på trötthet.
Denna känsla avtog sedan under samma kväll.
Och så idag händer detta.

Är en skeptiker vad gäller övernaturligt och "andra sidan" och försöker hitta naturliga förklaringar till allt. Men detta var märkligt.
Små saker händer ibland hemma, sedan kan det vara lugnt i månader innan något annat händer.
Undrar om det är någon som "leker" med oss eller försöker jag helt enkelt finna övernaturliga förklaringar till saker som lätt kan förklaras som naturliga?

Men jag står fast vid att batteriluckan inte sitter löst och inte är lätt att ta bort, och jag vet att jag inte har flyttat den, och jag vet också att "J" inte försöker skrämma mig.

En rytm

Publicerad 2010-11-25 23:35:59 i Sömn

Äntligen (nu när lill "B" snart är tre månader) så börjar det kännas som att dagsrytmen börjar fungera, det är nu en självklarhet att bli väckt flera gånger på natten.
Sova en hel natt?!... Vad är det?
Att vakna känns nu helt normalt. Den natten om sådär flera år när jag får sova en hel natt kommer kännas väldigt onormal.
Hoppas nu bara att denna rytm håller sig så jag inte faller in i ett trötthets stadie igen.
Men nu känns allting väldigt bra! ^^

Men trots att rytmen börjar fungera så verkar disträ perioden fortsätta. Nja man kan väl inte få allt :)

Snart kommer mönster

Publicerad 2010-11-25 00:33:33 i Handarbete

Har under dagen virkat en liten söt sak som jag inom kort kommer lägga ut mönster på här på bloggen.
Kommer komma fler mönster vart efter då handarbetssugen verkligen har kommit igång.

konstig dröm

Publicerad 2010-11-23 19:29:52 i Allmänt

I natt hade jag en konstig dröm. Vi hade fått nycklarna till ett hyreshus vi inte hade tittat på innan.
Vi kommer dit och jag var äldre och vi hade tre barn 2 äldre och en bebis. Vi kommer in i huset och ser att det är fullt möblerat. Massa möbler blandat mellan modernt och gammalt. Fanns bland annat två stora broderade tavlor på väggen och under en gammal träsoffa. Vi lastade in några av våra kartonger och jag funderade på vart vi skulle göra av alla möbler vi inte ville ha. Kom sedan på att det var två våningar och jag inte hade tittat på övervåningen än. På väg mot trappen ser jag en matsal med exakt ett sånt bord och stolar jag vill ha, blir väldigt glad.
På övervåningen känns det inte tryggt. En dörr där det stod någon text (minns ej) men det var i alla fall en utgång från avdelningen på andra sidan, var något hem av något slag där. Till höger fanns fler dörrar som det satt gammal tejp på och en dörr märkt omklädningsrum.
Kom en kvinna genom dörren från avdelningen och gick in i omklädningsrummet. Blev besviken att man inte får vara ifred utan att det ska springa en massa folk där. Går till vänster och barnen springer före. Första rummet var inrett till en större pojke och där gick min pojke in, nästa var ett flickrum och det tog flickan, längst ner i korridoren fanns en till dörr och det var inrett som ett babyrum.

... Sen står jag vid ytterdörren och försöker låsa, var ett väldigt konstigt lås, det gick inte först att låsa, sedan ser jag att det på utsidan sitter en säkerhetskedja, stänger dörren så långt jag kan med handleden utanför och får till slut i kedjan, sedan är det ett handtag som jag vred om och sedan ett lås till.

... Ser allt från taket. Vi står i vardagsrummet, barnen ser otrygga ut, jag känner mig inte säker, och från ovan ser jag som svarta svävande "andar" ser ut som dödsätarna i Harry Potter men genomskinliga.
Bebisen gråter väldigt mycket.
Förstår att någonting inte står rätt till, och denna otryggskänsla som fanns hela tiden. Förstår att det måste finnas något mer i huset. Märker att jag förställer rösten lite och säger att jag ska gå till toa och tvätta händerna. Känner hjärtat slå, tvättar händerna och efter det öppnar jag badrumsskåpet. Precis allt som borde finnas i skåpet finns där, tandborstar, tandkräm och annat.
Förstår att familjen innan inte bara hade lämnat lite saker utan allt fanns kvar, dom hade flytt från huset och lämnat allt.
Förstår att vi måste ut. Är rädd att någonting ser oss och försöker stoppa oss.
Säger åt familjen att vi ska gå en promenad.
Är rädd. Får inte upp låset på utsidan. "J" säger att man måste ha dörren stängd för att låsa upp, men jag kunde ju låsa så då måste det gå att låsa upp. Får till slut upp låset och vi går ut.

... Kommer fram till att vi måste säga upp kontraktet och lämna tillbaka nycklarna för att bli fria.
... ...

Det var drömmen jag hade innan jag vaknade i morse. Väldigt konstig dröm, kändes verklig och den var så detaljerad och jag minns allting, precis hur huset såg ut. Så verkligt.

Det är väl väldigt larvigt men efter drömmen har jag känt mig bevakad och förföljd hemma.
Skräckisar tål jag att se utan problem, men en dröm skrämmer mig... Men i grund och botten kanske det är för mycket filmer jag ser...

vampire sucks

Publicerad 2010-11-22 22:21:59 i Film

Igår såg vi vampire sucks, inte förvånade var den bättre än orginalfilmen (Twilight).
Skrämmande likt karaktärerna i orginalet. Bjöd på många skratt.
Filmen får 4/5 i betyg.

Ikväll om B somnar någon gång ska vi se på en till film. Vet inte om den är bra. men ett plus är att det är en 3D film, får se om effekterna är bra.

Snö

Publicerad 2010-11-22 22:04:30 i Vinter

Gårdagen var riktigt jobbig. Lilla B skrek stora delen av dagen och slumrade till högst en timme innan hon skrek igen. Var bekymrad om hur natten skulle gå men som tur var blev hon så trött att hon sov på natten (förutom dom 3 matningarna)
Morgonen kom och en blick genom fönstret...

fick humöret att sjunka lite. Det enda jag finner positivt med snön är att det blir ljusare om kvällen.

Dagen var bättre och B sov lite längre stunder. Hann göra en hel del.
Två av figurerna till vagnmobilen är klara.

Lamporna jag köpte på CO står nu i vardagsrumsfönstren och lyser fint om kvällarna. Behövs lite extra ljus i mörkret.

Kan behövas så här i vintertider.

Början på en vagnleksak

Publicerad 2010-11-20 22:59:55 i Virkat

Började virka på leksaken till vagnen igår. Går fortare än vad jag trodde. Blev inspirerad av små virkade djur från en sida och hittade på mönster själv till figurerna jag gör.
Får se om dom duger som vagnsleksaker.

Lite nytt

Publicerad 2010-11-20 00:01:22 i Allmänt

Blev en sväng till stan idag.
Och jag kom inte hem tomhänt. Började på den välbekanta garnaffären på Repslagaregatan.

Kom ut med diverse smånystan av virkgarn i olika färger till som nya ideérna jag har. Ska virka en mobil och en vagnleksak har jag tänkt.
8:- st kostade garnenSen blev det en sväng till Chlas Ohlson där jag köpte två rullar julpapper, snöre, en tavla som B ska få i julklapp och tre reflexer till vagnen.
På väg hem gick jag in på Lagerhaus och där hittade jag en jättefin korg med handtag som jag köpte.
Nu är alla garner samlade i korgen (tyckte korgen var stor och tänkte att jag inte skulle ha garn hemma så det fyllde halva korgen, men fel hade jag då korgen snabbt blev full)
Nu när garnerna står framme är det lättare att komma mig för att handarbeta.

Ko mönster

Publicerad 2010-11-13 22:03:31 i Inredning


Köpte ett dygnskort igår för att åka till ikea så då passade jag på att åka en busstur idag.
Tittade på bauhaus, jula och rusta.
Köpte en stor pläd och några kuddar på rusta.

Tröttheten syns

Publicerad 2010-11-13 21:54:00 i Jag

Det jag möter i spegeln är inte det jag är van vid. Jag ser väldigt sliten ut.


Ska försöka få mer tid åt mig själv och vila en stund på dagen även om jag känner att tid inte finns.
Som det är nu är jag ständigt strött i huvudet, men konstigt nog väldigt rastlös och vill göra saker.
Med tröttheten kommer tjurigheten och det inte alltid så glada humöret.
Att vara tillfreds, utvilad och på bra humör tror jag skulle pigga upp alla i familjen.

Maskros lampa

Publicerad 2010-11-13 20:54:55 i Ikea

Lyckades göra fel när jag satt ihop delarna, blev stora mellanrum. Började om igen och denna gången lyckades det.
Sen var det till att sitta och trycka på alla pappersblommor.
Fina skuggor blir det i taket och på väggarna.

Rätt i huvudet, fel ur mun

Publicerad 2010-11-13 14:26:27 i Allmänt

Natten var hemsk. Fick sova totalt tre och en halv timme.
Huvudet verkar bli mer och mer slött.
Ett exempel på det kom till exempel för någon minut sedan då jag la fjärrkontrollen i soffan och skulle säga " sätt dig inte i soffan utan att titta, jag la fjärren där"
En enkel mening. Men nej inte kom det ut den meningen ur munnen.
Det blev något så konstigt som:
" sätt dig inte utan att titta i soffan, det är en fåtölj där"
Ändrade mig fort och lyckades formulera rätt mening, men hur kan det bli så himla fel?
Disträ vet jag att jag har blivit, men nu har detta börjat hända mer ofta, att meningarna blir konstiga. Men något som ändå är bra är att jag än så länge kommer på mina fel och ändrar dom.

Lite mera ljus

Publicerad 2010-11-12 23:44:10 i Ikea

Idag fick jag ett infall att det vore kul med en sväng till Ikea. Satt mig på tåget och åkte till grannstan.
Mycket fanns det och en hel del jag ville ha. Plockade på mig flera upphängningsanordningar och tillbehör.
Gick förbi lamporna och tog en stor maskros lampa och en liten, den stora ville jag ha i vardagsrummet och den lilla i sovrummet.
Närmade mig kassorna och började fundera om det verkligen var värt att lägga ut så mycket pengar på så många onödiga saker. Jag la tillbaka den stora maskroslampan. Stod ett bra tag och velade om jag skulle ha allting eller vad jag skulle ha. Var osäker på om upphängningen som skulle vara till köket verkligen skulle hålla med alla saker på.
La tillbaka alla saker som skulle ha varit till köket, tänkte börja i rätt ordning och fixa med kaklet först och köpa sakerna senare.
Så efter någon timmes shoppande gick jag till kassan med en vagn fylld med en lampkartong.
Skulle ha kunnat köpa fler saker, det är mycket jag vill ha för att ändra hemmet men det är så svårt att veta vart jag ska börja.
Men nu har jag en lampa mer i alla fall :)
Får se om ja får ihop den i morgon :)

Provsmakning

Publicerad 2010-11-05 14:50:56 i Lindt

Rolig post kom det idag.


Ett provsmaknings-paket från Lindt
Lite väl mycket av det goda kanske.
Får se hur det smakar.
Den där havssalt låter inte god, men vem vet.

Ögonundersökning

Publicerad 2010-11-05 14:40:54 i Allmänt

Idag var vi med lilla B till sjukhuset för en ögonundersökning. Segt var det att sitta i väntrummet i en timme och fyrtio minuter!
Som tur är så är lilla B duktig på att sova i vagnen så hon sov hela bussresan dit, all väntetid, vaknade till på undersökningen men somnade om lika fort och sov hela bussresan till stan igen. Men på väg hem började hon gny lite av hunger.
Det blev i alla fall samma svar på undersökningen som sist, ingenting onormalt.
Nästa ögonkontroll är när hon är 4 år.
Stressad är jag om dagarna, det är svårt att hinna med, men idag känner jag att jag måste vila mig en stund. Det blev bara fem timmars sömn inatt, var ju tvungen att gå upp tidigt för att åka till sjukhuset så jag missade ett sovpass efter halv sju matningen. Hjärnan behöver nog lite mer vila.

Då var semestern över

Publicerad 2010-11-04 22:51:50 i Allmänt

På måndagsmorgonen blev jag chockad när jag upptäckte att mensen hade kommit.
Trodde den skulle hålla sig borta flera månader till, men så blev det inte.
Trots att Bea snuttar lite då och då var det tydligen inte tillräckligt för att hålla det borta.
Jaja nu fungerar kroppen som den ska igen.
Två månader efter hennes födsel fick jag i alla fall slippa det otrevliga.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela