growingbelly

I morgon börjar det

Publicerad 2011-08-30 22:25:19 i Flytt

På torsdag är det flyttdax, men redan i morgon ska vi fylla bilen, sedan ska det panikstädas på kvällen och förmiddagen på torsdag. Nu är det kartonger överallt men jag är förvånad att det fortfarande finns tomma kvar...
Men då finns det ju i och för sig lite saker kvar att packa. Men kan det vara så det kommer bli någon kartong över. I så fall har vi slängt väldigt mycket saker. Mer än vad jag tror.

Konstigt nog längtar jag inte till flytten. Jag tycker faktiskt att det är ganska tråkigt och jag tror inte jag kommer trivas så bra. Jag vet ju redan innan jag flyttar att jag inte kommer bo där i resten av mitt liv. Vill bort ifrån stan då det inte är trevligt att ha barn här. Drömmen är att lämna Sverige och hitta ett fint hus där jag slår mig till ro resten av livet. Hoppas att drömmen blir sann inom några år.

Men tills vidare är det denna flytt som gäller. Jag hoppas jag kommer trivas i nya lägenheten.


Ett brev som berörde

Publicerad 2011-08-30 13:26:07 i Allmänt

Fick ett brev för några dagar sedan som verkligen berörde mig.
Nu känns det som att det finns någon som förstår mig, och det är så skönt att veta att jag inte är ensam.

För det har känts så väldigt länge nu, att jag är ensam om det jag gått/går igenom, det har inte funnits någon att prata med som förstår förutom sambon.
Det har jag saknat. Att det inte finns någon spädbarnsfond eller liknande här i stan.
Det man erbjuds är samtal hos kurator, men hon förstår inte hur jag känner, hon vet inte hur det är och känns.

Så efter Josefins födsel så har jag känt mig så ensam och oförstådd.
Fram tills nu.


Jag har börjat författa ett brev tillbaka och hoppas att jag kan få ner några vettiga ord.
Vem vet, kanske är detta början på en ny bekantskap.


Hur man tar dåliga kort

Publicerad 2011-08-30 11:35:27 i Husdjur

Hur man tar dåliga kort:
  • Ha en seg kamera som har en betänketid på minst 2 sekunder innan den förstår att du tryckt på knappen och att det betyder att den ska ta kort.
  • Ha ett lämpligt objekt att fotografera, helst någonting som inte är stilla långa stunder.
  • Se till att den som fotograferar inte har erfarenhet av hur man tar fina kort.
Resultatet?
Ja så här går det när jag försöker ta ett fint kort på Didrik.

(God) morgon (utan det goda)

Publicerad 2011-08-26 09:03:47 i Allmänt

Åh... Vilken härlig morgon...
Somnade vid ett i natt och sov ovanligt djupt, hörde inte när Bea vaknade vid 4. Vaknar vid 5 och ser att sambon är vaken och försöker "natta" Bea. Vaknade av att sambon säger att hunden är på golvet. Va på golvet tänker jag, han ska/brukar alltid sova vid min mage på sängen. Sambon hade hört en duns innan han väckt mig och sen tassljud på golvet. Flyger upp ur sängen och tittar efter Viggo. Nej, vad ser jag då? Nedtill på sambons säng är det tre fläckar, viggo har gått och kissat i sängen och sedan hoppat/trillat ner.
Sambon som inte vill ha hundar i sängen. Viggo har alla nätter hittills sovit i min säng och legat vid min mage hela natten. Vid min sida har jag lagt ett täcke på golvet ifall han skulle trilla ner, och för säkerhetens skull så har jag sedan första natten haft ett engångsunderlägg under lakanet där han sover, ifall han skulle kissa.
Varför.
Varför sover han inte på natten. Det är mörkt i rummet och han borde vara van att vi är vakna på natten med Bea och sedan sover igen. Jag som var säker på att han skulle klara natten då han inte somnade förrän 23 och när jag skulle släcka ner i lägenheten såg jag att han kissat tre gånger på golvet. En av dom tre pölarna satt jag naturligtvis foten rätt i.

Så just nu är jag inte så glad. Det trycker bakom ögat, (åh vad härligt att börja fredagen med huvudvärk).
Jag är fortfarande arg på Viggo. 4 timmars sömn denna natt är för lite. Bea har börjat vakna på nätterna och kan inte somna om. Nu är det framtänderna upptill som spökar.

Gick i alla fall upp 5 och försökte torka bort fläckarna, dom gick naturligtvis inte bort. Jaha nu var den bäddmadrassen förstörd. Bea ville absolut inte sova mer utan var extra gnällig så vi gick upp. Gav henne lite smärtlindrande och satt henne i vagnen och tog en extremt tidig tur ut med hundarna, sådär klockan 6.
Sedan blev det en tidig frukost. Kort där efter får jag Bea att somna och hon sover än.
Sambon ligger också och sover.

Hade jag varit smart så skulle jag också sova nu, men jag kan inte. Huvudet är segt men jag är för pigg för att kunna sova nu. Får försöka sova en stund på dagen.
Det är en konstig känsla i huvudet när man fått för lite sömn. Allt är så segt.
Jag antar att det är något alla småbarnsföräldrar känner till.

Jaha det var en bra start på denna fredag.

Nu börjar dagen.

Flytta vill jag aldrig mer göra

Publicerad 2011-08-24 23:15:40 i Flytt

Vad tiden går fort. Dagarna bara rusar iväg och tiden räcker inte till. Det räcker inte med att vara mamma, sambo och matte till två hundar tiden ska också räcka till att packa ner hela hemmet till flytten som börjar om sju dagar.

Att pyssla ihop och finnas där för alla som behöver mig är inte lätt. Hittills har det inte blivit mycket nerpackat som jag trodde det skulle vara så här nära flytten. Tiden har gått till annat som måste göras under dagarna, och ja helt ärligt så har väl inte alla lediga stunder gott till packande som det borde gjort.Det här är vad som hittills är nerpackat. Ja det är inte mycket. Undrar hur många kartonger det blir när allt är nerpackat. Jag har verkligen försökt att slänga allting jag inte behöver till denna flytt. Många möbler har vi slängt och en del möbler ska vi ge bort. Nu har det snart blivit två hela sopsäcksrullar med skräp. Det är många påsar det. Att det finns så mycket saker som bara ligger och skräpar både framme och längst in i skåp och i förråd är svårt att förstå. Jag som tyckte jag rensade ut halva hemmet när vi flyttade hit.

Nu ska jag göra ett sista ryck för dagen och packa klart den kartong jag påbörjat i köket.
I morgon är det de vanliga "få allt att gå ihop" som gäller. Alla lediga stunder blir det packande blandat med att gå och kasta allt skräp från skräphögen som har bildats i köket.

Beroende

Publicerad 2011-08-22 22:37:01 i Allmänt

Skulle ha rensat och packat ner saker i kartonger idag, men det blev inte så mycket av någonting. På kvällen satt jag klistrad vid datorn och spelade Smeet. Började spela igår och tyckte det var ganska tråkigt, började sedan spela nu på kvällen och timmarna försvann snabbt. Förstår inte varför jag fastnade för det spelet. Men låt det gå någon dag så tycker jag det är tråkigt igen :)
Får göra en enorm kraftansträngning i morgon och packa. Nu är det inte många dagar kvar. Får panik när jag tänker på att det redan är den 23e i morgon.

Carl Johans park

Publicerad 2011-08-21 21:13:00 i Norrköping

Tog en promenad i den gamla parken igår. Det finns en fin kaktus plantering där.
Vi var också en sista gång nere på marknaden och tittade. Men jag köpte ingenting.

Rabies

Publicerad 2011-08-20 23:22:26 i Husdjur

Vad gömmer sig i mörkret?
Inte är det vackert.
Jag börjar misstänka rabies...
;)

Augustifesten i Norrköping

Publicerad 2011-08-19 15:43:59 i Marknad

Idag började marknaden i stan. Själva Augustifesten började i onsdags med lite uppträdanden och så. Igår var det Rix FM festival och idag marknad som även är i morgon. Gick ner tidigt, eller tidigt var det väl kanske inte, så där vid halv elva ner till marknaden. Det var mulet men inget regn.Funderade på att testa en Langos, har hört att det ska vara gott, men jag vågade inte chansa, det låter ju inte gott.
Trots att vi var där "tidigt" så var det väldigt mycket folk. Vid ett flertal tillfällen tog jag mig knappt framåt. Att köra vagn i myrstack är inte det lättaste.

Viggo följde med på marknaden, han låg på armen hela tiden. Han väckte väldigt stor uppmärksamhet, jag vet inte hur många som sa "gú så söt" "Åh vad liten" "Titta hunden!" Sen var det nog ett dussintals som stannade och pratade och klappade honom.


Bea fick en stor ballongDen var uppskattad. Den satt på vagnen när vi gick hem och hon drog i snöret och pysslade med den hela vägen hem.

Lite saker köpte jag med mig. Det blev tre munkar (köpte först två från ett stånd när vi sen gick vidare fanns ett stånd till där munkarna var lite mindre men högre så där köpte jag en), en Pippi Långstrump tröja, en ballong och en liten vit ängel jag ska sätta på Josefins grav.

Precis när vi kom hem så kom regnet. Sen dess har det öst ner. Tur vi gick så pass tidigt.När vi kom hem, torra som tur var, jag kan inte förstå att vi lyckades missa regnet, jag som brukar ha otur, så tog vi oss en fika. Dom första munkarna vi köpte (med nötter och kokos) var goda. Jag tog en kokos. Den sista munken delade vi på, tyvärr var den inte god. Vilken skillnad på smak. Det första ståndet hade mycket godare munkar.

Jobbig tid med fina minnen

Publicerad 2011-08-18 15:09:51 i Änglamamma

Det känns svårt just nu att få ner alla tankar jag har i text. Det brukar inte vara några problem, jag tänker och skriver ner samtidigt. Men senaste tiden är tankarna så djupa och svåra att få grepp om och få ner i ord. Men dom finns där hela tiden. Tankarna och planerna för snaraste framtiden av livet. Givetvis tänker jag väldigt mycket på Josefin, visst kan jag tycka att livet är grymt och rent ut sagt jävligt, hur man får se livet ur fel vinkel, man ska inte behöva förlora barn, barn ska inte dö före sina föräldrar. Varför?! varför drabbade det oss?, varför har det hänt andra och kommer drabba andra? Händer det för att uppröra, lära oss att se livet ur ett annat sätt, läxa upp, är det slumpen, är livet ett lotteri då det verkar finnas många nitar?. Frågor som det inte finns något svar på. Trots att vi gått igenom detta, förlorat det som är det närmaste man kan ha, så ser jag ändå Josefin som en stor gåva.

Hon kom till oss och lärde oss något. Vi fick se henne en stund, ett fint minne. I tankarna kommer hon alltid finnas kvar.

Igår när jag packade inför flytten så gick jag igenom garderoben och packade ner alla Beas bebis kläder. Blev tårögd efter ett tag och tänkte på hur fort tiden går. Höll hennes minsta body i handen och tänkte att det inte var länge sedan hon hade på sig den och då var den så stor, tänkt att det lilla, lilla plagget har varit för stort. Efter hon växt ur sina kläder har alla blivit inlagda i garderoben i väntan på att bli nerpackade, vill spara hennes kläder så jag kan gå igenom dom när hon är äldre och minnas. Sen blev jag gravid igen och då blev kläderna kvar i garderoben. Dom skulle ju snart i alla fall en del av dom bli använda igen… Men så blev det inte. Tårarna började rinna ner för kinderna när jag funderade på hur orättvist allt var. Det var en jobbig kartong att packa. Minnena som är bundna till plaggen som skulle ha fått liv igen, som nu packas ner och aldrig mer kommer bli använda. Men om några år ska kartongen plockas fram, när Bea är större ska den få göra sig påmind igen, då ska den öppnas och plaggen som har starka minnen ska det pratas om och förmodligen kommer vi skratta åt hur ”fula” plaggen är, att man kunde klä sig så 2010-2011.

Tänk att hon snart fyller ett år! Det är helt otroligt vad tiden går fort. Min lilla tjej ska bli ett. Det blir en stor dag. Jag glädjer mig åt varje dag.

 

 

Ellas kitchen

Publicerad 2011-08-17 23:14:25 i Barnmat

En stor favorit har blivit Ellas kitchen smoothies. En om dagen går det åt. Nog för att hon lätt skulle kunna sätta i sig ett dussin :) Favoriterna ärHar smakat dom själv och dom är goda. Smakar frukt, inga andra konstigheter.

Inne på knäppingsborg

Publicerad 2011-08-17 22:58:48 i NorrköpingVi var på Knäppingsborg idag och tittade. Gick runt lite och tittade på alla affärer som finns och gick in på barnaffären Mitt lilla krypin. En jättemysig liten affär. Massor med fina barnsaker och kläder. Skulle nog kunna köpa med mig hela affären hem, så mycket fint dom hade. Kommer gå dit igen och handla.

Nya mockasiner

Publicerad 2011-08-17 20:34:37 i Baby kläder

Igår köpte jag ett par mockasiner till Bea. Perfekt sula när barn börjar stå och gå.
Idag fick hon inviga dom...Till en början osäker på om dom verkligen var gjorda för att ha på fötterna, men efter lite klämmande och kännande så var dom godkända.

Ser pigg ut

Publicerad 2011-08-14 16:48:54 i Chihuahua

För några dagar sedan ställde Viggos öron upp sig. Nu ser han mindre Mopsig ut.Idag ska han få sin första avmaskning, får se vad han tycker om det. Vägde honom i en bunke på köksvågen. Idag vägde han 1012 (nio veckor) Som vuxen ska han väga högst 3 kilo.

Nu sitter jag här och doftar underbart

Publicerad 2011-08-14 15:21:41 i Allmänt

Tog en promenad förut och svängde av mot stan. Gick in på Åhlens och tittade och tog en sväng vid herrparfymen (av alla ställen) tycker herrparfymer doftar så gott. Jag fick sambon till att spruta två parfymer på sig och den ena doftade så gott! Jag tänkte på bullbakning direkt, det var som en blandning av kardemumma och vanilj, en underbar doft som var ganska diskret, den passade verkligen på sambon.
Vi tittade runt lite på alla andra saker och när vi skulle gå ut så gick jag faktist tillbaka till parfymavdelningen och tog en sprut av parfymen på handleden. Den var verkligen underbar!

"DIOR HOMME är en fusion av det klassiska och det moderna. Det är en både enkel och ovanlig doft som uttrycker tidlös elegans, och framförallt, modern maskulinitet. Den pudriga, aromatiska och trädoftande doftkompositionen är uppbyggd kring iris, en av de mest exklusiva noter som finns, sällan förknippad med herrdofter. Dess diskreta djup och framtoning gör DIOR HOMME unik."


Doftar fortfarande underbart. Kommer små doftstänk när jag rör mig.
Doften är mildare på mig, den är lite starkare och mer framträdande på sambon...
Nej jag tror jag får gå ner till stan igen i veckan och köpa en flaska till sambon... Ja för det är ju bara han som kommer använda parfymen, jag kommer ju inte alls ta mig en sprut ibland...
;)

Listan

Publicerad 2011-08-13 14:33:09 i Handarbete

Nu är "Att göra" listan inom handarbete ganska lång.
Vill hinna med en del innan flytten.
Några saker jag vill/ska göra är
  • Hund säng
  • Uggs för barn (större storlek, har tidigare virkat ett par)
  • Mössa (till mig)
  • Mössa i barnstorlek
  • Hundleksaker
Men jag börjar misstänka att garnet jag har hemma inte kommer räcka.

Mårbacka pelargon

Publicerad 2011-08-12 13:59:33 i Allmänt

Gick in i den lilla blomaffären på Kungsgatan och tittade. Köpte två Mårbacka pelargoner och två små änglar. En ängel ska jag ha i Josefins minnesblomma och en hade jag tänkt sätta på hennes grav.Äntligen ett namn

Publicerad 2011-08-10 22:34:24 i Allmänt

Jag fick lite gjort idag. Det blev två säckar med skräp, två kartonger som blev rensade, alla kartonger från källaren står nu i hallen och ska rensas och några möbler har jag ställt i en "slänga" hög i hallen.

Fick lite panik i förmiddags när jag insåg att det är den 10e och den 1a ska vi flytta. Det är inte mycket som blivit nerpackat. Men vi har fått en massa saker slängda. Hittills har det gått åt en hel rulle sopsäckar, det är några stycken.

Valpen blir bara busigare ju mer tiden går. Allt måste bitas i. Och att ligga i sin säng och vila är inte roligt, det är mycket roligare att knöla ner sig i husses ena sko ute i hallen.
Har funderat på det där med namn och nu har han fått ett. Han har sedan igår hetat Viggo.

Knäppingsborg

Publicerad 2011-08-08 18:55:42 i Norrköping

Vi var nere på Knäppingsborg för någon dag sedan och tittade. Går förbi där varje gång vi ska till och från stan men vi brukar normalt sett inte gå in där. Förra veckan gick vi in och tittade lite och vi köpte en liter blåbär av en man som var väldigt trevlig. Stod och pratade ett bra tag. Det är så det ska vara när man handlar. Trevligt folk ska det vara. Kommer verkligen gå dit och handla igen. Finns dom flesta affärer där. Kött, ost, bröd, fik, blommor och massa annat. Känns lite som "småstaden" i den stora stan.Mops...?

Publicerad 2011-08-07 11:25:24 i Chihuahua

Jag börjar fundera på om han verkligen är en renrasig Chihuahua...

Några likheter finns
;D

New in town

Publicerad 2011-08-06 14:37:22 i Chihuahua


Jag har skaffat mig en "sambo nr 2" att lägga ner min tid på. En härlig liten åtta veckors Chihuahua hane, tyvärr fortfarande namnlös.
Tänkte jag skulle testa på om det går att ha en så pass liten hund vilket kan vara riskabelt när man har små barn.
Går det inte så går det inte men jag vill testa då jag lägger ner hela min tid på att det ska fungera.

Han har en underbar personlighet. Självsäker som bara den. På första promenaden ute nosade han runt, lekte med gräset, kissade och till och med la sig och solade flera gånger. Inte rädd för något. Bilar, människor och djur är inga problem. 

Nu ligger han och sover med huvudet på min fot. Ska väcka honom strax så ska vi ta en promenad till Jack russel parken och fika. Dags för lite Chihuahua i parken nu ;)

Dagens middag

Publicerad 2011-08-05 00:05:18 i Spicy Hot

... Jag kunde inte låta bli... Det blev Spicy Hot idag igen :)


Enormt mycket mat för pengarna.Det blev wokad biff med Thailändsk basilika.
Otroligt gott. Så nära hemlagad mat man kan komma.


Många beslut

Publicerad 2011-08-04 23:53:36 i Änglamamma

Nu i veckan ska vi försöka besluta hur gravstenen ska se ut. Vill få det gjort så snart som möjligt.
Men det är ju så många val som ska göras. Form, det kan vara vilken form som helst, vilken stentyp, hur ytan ska vara, skrivstil, färg på texten, vart texten ska stå, om det ska vara något annat än text, m.m.

Men dessa beslut måste tas, och jag tror att det kommer kännas lite lättare när stenen är klar och är på sin plats, nu är det så tomt och opersonligt på graven.

Men förhoppningsvis så är stenen på plats inom några veckor.

Godaste maten

Publicerad 2011-08-04 00:07:35 i Spicy Hot

Jag har funderat länge på att äta på Spicy hot då jag hört många säga att det är så gott där.
Idag gick vi dit och tog med oss mat hem. Fanns så mycket att välja på men jag slog till på fyra små rätter.
Var nyfiken på hur tigerräkor smakar då jag aldrig ätit det tidigare.

 

 

Dom fyra små rätterna var:

friterade tigerräkor med sötsur sås

friterad fläskfilé med sötsur sås

wokad biff med thailänsk basilika

kyckling med röd curry

 

Det där med fyra "små" rätter. Vadå "små". Så mycket mat! För mycket för en person.

Började smaka på maten. Gud vad gott det var! Räkorna jag trodde skulle smaka gummi var jätte goda, ingen gummismak som jag trodde. Jag som inte gillar "vanliga" räkor, men tigerräkor var verkligen gott.

Blev en toppen måltid där smaklökarna verkligen dansade i munnen. Att äta med pinnar höjde det hela till en annan nivå också. Är lite stolt att jag inte rörde gaffeln en enda gång :)

Gick riktigt bra med pinnarna.

 

Blev en bra mättnadskänsla. Det enda som inte var så gott var friterade fläskfilén, den blev det bara en tugga av. Allt annat var gott trots att det på bilden kanske inte ser så ut, men det var det.
Tummen upp för Spicy Hot på Kungsgatan.
Inte sista gången jag åt där.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela