growingbelly

Det tunga och det meningslösa

Publicerad 2011-07-28 23:16:17 i Allmänt

Sitter och tittar tomt på skärmen. Svårt att veta vad jag ska skriva. Finns massor i huvudet som skulle kunna överföras till text. Men en stor del av det som snurrar i huvudet känns för tungt att skriva om, det skulle bli en väldigt mörk och tråkig blogg då. Dom andra tankarna som inte är tunga känns så små och betydelselösa.
Någonstans mellan det tunga och det meningslösa finns mina vanliga tankar som normalt brukar bli nedskrivna.
Hoppas på att jag snart blir mitt "normala" jag igen.

Dagens I-lands problem

Publicerad 2011-07-26 19:37:12 i Allmänt

Nej! Det har hänt igen.
Formodligen lyx-problemet nummer 1.
Hissen är ur funktion.


Suck.
Inte så lätt med en så där tio kilos vagn och en nio kilos bebis.
Vi bor på fjärde våningen också, bara för att göra det lättare :)

Begravning

Publicerad 2011-07-23 19:13:48 i Änglamamma

Fredagen den 22 juli 2011 var det Josefins begravning.

Vi mötte prästen och en man från begravningsbyrån vid kapellet. Det var mulet ute, och efter nattens regn och åska var jag orolig att det skulle börja regna. Mannen förklarade hur det såg ut i kapellet att kistan stod där på en fårfäll och det var ett flertal ljus tända. Prästen frågade om vi var redo att gå in och vi gick in tillsammans.
Längst fram i kapellet stod kistan.
Så liten den var.
Vi fick stå där ett tag och titta.


Och när vi var redo fick vi sätta oss på höger sida om kistan. På våra stolar låg en liten handbukett med en rosa ros några gröna blad ihoplindad med ett grönt snöre. Vi satt oss ner.
Det kändes skönt att få sitta nära Josefin en sista gång.
Prästen kom fram och gav mig en näsduk. Hon och mannen satt sig på vänster sida om kistan.

Klockor ringde en stund.

Prästen sa några ord.

Sedan tog vi psalmböckerna och slog upp sida 200 och psalmen vi tidigare valt med prästen sjöngs och en kvinna spelade fint på orgel.

 

I denna ljuva sommartid
gå ut, min själ, och gläd dig vid
den store Gudens gåvor.
Se, hur i prydning jorden står,
se, hur för dig och mig hon får
så underbara håvor.

 

Ack, är det redan här så skönt
på denna jord, så härligt grönt,
hur skall det då ej bliva
i himmelen, där Gud berett
vad ingen här i världen sett
och ord ej kan beskriva.

 

Prästen pratade igen och strödde tre nävar jord över kistan.

Kvinnan på orgel spelade och sjöng  en låt både sambon och jag tycker är vacker. Håll mitt hjärta.  Nu får den låten och psalm 200 bli Josefins låtar som vi alltid kommer minnas henne genom.

Orgelns sista toner tystnade och vi ställde oss upp.

Prästen bad en bön.


Sambon fick ta blommorna och mannen från begravningsbyrån lyfte varsamt upp kistan och gav den till mig. Jag höll den in mot bröstet med huvudänden på min högerarm.

Det var svårt att tänka att där i låg vår kära Josefin inlindad i en av sin storasysters älskade filtar med sällskap av en liten mjuk apa.


Höll kistan hårt mot bröstet när vi började gå ut ur kapellet. Det var fortfarande grått ute, men inget regn som tur var.

Vi gick sakta genom kyrkogården bort till begravningsplatsen.

Mannen tog varsamt kistan ur min famn och ställde ner den på marken. Två band sattes under kistan. Mannen nöp av några ”kvistar” av en blomma som vi skulle ta med oss hem och få rötter på och då få en minnesblomma. Mannen och prästen sänkte sakta ner kistan.


Prästen gav sin välsignelse. Vid dom sista orden i välsignelsen kom solen fram bakom molnen. Det var så jag blev knottrig utan att rysa. Precis just då av alla stunder så kommer solen och alla gråa moln har blåst bort. Av alla stunder är det nu man ska gå och bli religiös också?

Prästen gav tecken och vi fick kasta ner våra handbuketter. Sambon kastade ner sin först och min bukett landade nästan för perfekt bredvid sambons.

Efter vi stått en stund gick vi tillbaka till kapellet och fick våra ”kvistar” inlindade i papper.

Prästen sa också på väg till kapellet ”såg ni att solen kom fram och mötte oss?”


Vi fick också en ljusstake i form av en skyddsängel som tidigare stått vid kistan att ta med oss hem.

Vi sa farväl och gick sedan ut ur kapellet där vi möttes av

en sol och klarblå himmel.

 

 


Till minne av Ebba

Publicerad 2011-07-21 21:45:27 i Husdjur

Juli månad förra året gick Ebba in i den sista vilan.
En stor saknad.
Tänker ofta på henne och saknar
allt det fina hon gav.

I mina tankar kommer hon alltid leva och finnas kvar.R.I.P

Min ängels avtryck

Publicerad 2011-07-20 23:23:06 i Änglamamma

En vecka efter Josefins bortgång gick vi på samtal hos kuratorn. Dels för att prata om vad som hänt, hur vi blev bemötta och dels för att vi skulle få lite minnes saker.

 

På dagen när Josefin dödföddes tog vi en massa kort själva och dom sa då att en fotograf skulle ta kort senare som vi skulle få. Hos kuratorn fick vi åtta kort och ett av korten det hon tyckte var finast hade hon satt i en liten pappersram. Korten var svartvita och ganska fina (men jag tycker ändå korten vi tog är finare, och mer personliga)

Sedan fick vi ett minneskort med hand och fotavtryck. Vi fick då också veta hennes längd och vikt.

Det var fina saker vi fick med oss från kuratorn.

 

 

Begravningsbyrån ringde dagen efter hennes dödfödsel. Dom viste inte när hon dött och när dom fick veta att det var dagen innan så tyckte dom det var för tidigt så dom skulle ringa igen efter helgen.

 

Måndagen 5 dagar efter födseln gick vi till begravningsbyrån på samtal.  Vi fick prata med en kvinna som var väldigt lugn till sättet. Vi fick svar på dom frågorna vi hade och så bestämde vi vilken kista det skulle vara och vilka sorter av blommor det ska vara i kransen.  Frågade om det fanns någon möjlighet att lägga ner ett gosedjur i kistan och det var helt okej, jag kunde lämna gosedjuret där så skulle hon lägga den i kistan när hon gjorde i ordning Josefin. Hon sa att om vi ville kunde vi ta med till exempel ett örngott med vår doft som hon kunde lägga som ett lakan under Josefin, och hade vi någon filt eller något annat vi ville skulle vara med i kistan så kunde vi ta med det ner till byrån.

 

På kvällen samma dag började jag virka en liten rosa apa i mjukt lite luddigt garn. Ett stort rött hjärta blev det på bröstet också.

 

 

Att ligga på fick Josefin ett av mina två örngott som jag själv hade ofta som barn. Örngotten har jag sparat och tänkt att mina barn skulle få så självklart får Josefin ett örngott att ligga på.

 

Inombords är det väldigt ledsamt med små stänk av glädje givetvis för den tiden jag ändå fick med Josefin. Att bära på den största sorgen, att förlora sitt barn är hemskt. Att få vardagen att fungera är tufft. Väldigt många jag pratat med, ja nästintill alla säger ”var glada att ni ändå har ett barn”

det tycker jag är jobbigt att höra. Jag vet att jag har ett barn och är givetvis glad att jag har det. Men jag har också förlorat ett barn som jag så gärna ville ha, ett barn jag fött som jag direkt fick starka känslor för, ett barn jag så desperat älskar med hela mitt hjärta som jag fick hålla bara en gång och veta att jag aldrig mer kommer få hålla eller känna det barn jag älskar så enormt mycket. Bara en bråkdel av mitt liv fick jag med min Josefin.  Jag kan inte bara släppa minnena, det enda jag har kvar, känslorna för vårat förlorade barn och bara och rycka på axlarna och glömma, börja skratta igen och tänka att vi har ett barn, det räcker, nu glömmer vi det förgångna. För mig är det inte lättare att jag redan har ett barn. Det är extremt svårt att se henne i ögonen, veta vad vi förlorat och sedan kommer hatet mot mig själv, besvikelsen att jag inte kan ge Beatrice det jag själv så desperat ville ha när jag växte upp. Ett syskon. Det var så ensamt att växa upp själv. Ingen att se upp till eller någon att lära. Så jag blir bara tom inombords varje gång jag hör ”var glada att ni ändå har ett barn” när ska den meningen sluta? Jag vill bara få vara ifred.

 

Förra veckan hörde prästen av sig. Och igår träffade vi henne. Hon pratade lite som att ”det är väldigt svårt att prata om det här”  hon frågade många saker om Josefin och undrade vart vi trodde hon var nu, om vi trodde hon var i himmelen. Hon tyckte också att vi hade en bra syn på det hela att vi ändå såg lycka i allt detta. Vi fick ändå ett barn. En liten tid tillsammans.
När vår ängel kom till världen på besök

Publicerad 2011-07-18 23:20:35 i ÄnglamammaKlockan åtta på måndag morgon blev jag inskriven och visad till ett enkelrum. Fick dom första två tabletterna som skulle få livmodern att börja arbeta. Jag skulle vara fastande också tills allt var klart. Dom första timmarna var jag själv då sambon packade saker och kom sedan vid tolv. Tiden gick. Mot eftermiddagen började jag få små sammandragningar som höll i sig i tre sekunder, det var en början i alla fall. Timmarna gick och jag började inte blöda eller någonting. Var uppe och gick mycket på avdelningen, utanför avdelningens dörrar fick jag inte gå (plus att halva avdelningen är full med nyblivna föräldrar och deras barn, så där var jag inte heller) personalen kom var tredje timme med tabletter och frågade också om jag ville ha smärtstillande. På kvällen hade inte mycket mer hänt än under dagen så jag bad och fick två (lite starkare) panodil och la mig för kvällen och såg på tv. Sambon satt i fåtöljen bredvid min säng och sov där hela natten.På tisdags morgonen kom läkaren, det var en äldre man som var väldigt bra (tur att vi fick honom) jag blev undersökt i ett annat rum och då hade jag öppnat mig en centimeter. Alltså hade inte så mycket hänt. Han tyckte vi skulle fortsätta med tabletterna ett tag till. (Han gjorde ett snabbt ultraljud där man såg att barnet låg med baken neråt). Gick runt mycket i hopp om att allt skulle skyndas på då. Timmarna gick och det enda som hände var att jag fick sammandragningar emellanåt som höll i sig lite längre. Dom kom med några minuters mellanrum under en timme sedan kände jag inte av något på några timmar igen. På tisdagskvällen kom sammandragningarna igen och det började också trycka på neråt (som att allt från tarmarna och neråt trycker på och ska trilla ut där fram, bäckenet brände också som eld)  På kvällen kom läkaren igen och tyckte att det verkade dra ut på tiden det här men vi skulle fortsätta med tabletter tills i morgon bitti. Hade inget hänt tills i morgon så skulle jag få värkstimulerande dropp i armen i hopp om att det skulle skynda på det hela. Gick inte det skulle kanske operation behövas, men där var vi inte än utan tabletterna skulle jag fortsätta med. Jag hade fått en minimal blödning och det tyckte dom var bra.På kvällen fick jag vanlig dropp. Är jobbigt att varken få äta eller dricka på två dygn. Speciellt när jag behöver energi till att föda. Tisdagskvällen kom och nattpersonalen kom in med en till sjukhussäng till sambon och gjorde i ordning rummet så det blev en stor dubbelsäng i mitten fåtöljen fick stå vid min säng och sambon fick ha bordet med larmknappen och radion vid sin sida. Nattpersonalen bjöd också sambon på kaffe och macka fastän ”anhöriga” inte ska få någon mat eller dryck där. Är förvånad att så pass många var bra på avdelningen. Men det var skönt. Vi sov hela natten (men fick vakna var tredje timme för att ta tablett)Onsdagen kom. Vid femtiden på morgonen hade jag svårt att sova. Vaknade nästan hela tiden av att jag hade ont. När smärtan var över försökte jag sova, men vaknade snart igen av att det gjorde ont igen. Väckte sambon och sa att jag hade ont och han gick upp och satt sig i fåtöljen och vakade över mig. Smärtan blev mycket värre. Det som på tisdagen känts som att allt ska trilla ut och brännande i bäckenet var nu värre. Det var mer som att bäckenet sakta gick i tusen bitar och (låter konstigt) att någon försökte dra ut tarmar och livmoder ur mig samtidigt som någon tryckte på inuti magen neråt. Väldigt konstigt (och väldigt smärtsamt) att vara uppe och gå var inte så lockande då var det hela tiden känslan av att allt trycker neråt och när smärtorna kommer så var det svårt att stå upprätt. Klockan halv sex fick jag två tabletter till och sa då att det började göra väldigt ont. Det var bra tyckte hon. Det började trycka på blåsan hela tiden så jag fick gå på toa ofta vilket inte var lätt med smärtorna. Ringde på larmet och bad om smärtstillande. Hon tittade skeptiskt på mig och frågade om jag verkligen hade ont eller om det bara var obehagligt. Jag förklarade smärtan och sa att det gjorde ont. 9 på en skala av 10. Ville få henne att förstå att jag verkligen hade ont även om jag för stunden såg kolugn ut. ”jaha, ja jag får väl hämta en panodil till dig då, kommer snart” hon gick igen. va?! En panodil, det kommer inte hjälpa, här har jag fått hur mycket smärtstillande jag velat. När jag tidigare fått tabletter har jag en gång fått 2 panodil, sen har jag fått 2 panodil och 2 diklofenak på samma gång. Och så har jag dom extremaste smärtorna i hela mitt liv så ska jag få en panodil?! Tog den där jäkla panodilen och tänkte att snart kommer ny personal så ska jag fråga om annat att få.

 


Smärtorna kom med 2 till 3 minuters mellanrum och det var för jävligt. När smärtorna gav med sig så var det fortfarande ömt och sådär två minuter senare kom dom igen. Sambons fingrar blev nog ganska sönderkramade. Tryckte på larmet igen vid kvart i sju och sa att jag hade extremt ont, jag vill ha något nu! Hon sa att jag skulle vänta, hon satt i samtal med dagspersonalen så en annan skulle snart komma. Jag fortsatte att krama sambons fingrar och han sa åt mig att andas djupa andetag istället. Jag låg mer och tog korta andetag och tänkte på smärtan. Koncentrerade mig på att andas lugnt och sa åt sambon att prata om vad som helst så jag kunde koncentrera mig på att han pratade. Blev arg att jag inte fick något smärtstillande då jag vet att i såna här situationer ska man få mycket om man vill det. Så jag började funder på vad det där ”hon kommer snart” betyder, vadå ”snart” trycket på larmet igen. Går en snabbis på toa och ser att jag börjat blöda också. Lägger mig på sängen igen och en ny kvinna kommer in. Förklarar smärtan och säger att jag vill ha smärtlindrande. Smärtlindring kunde jag få men hon ville undersöka mig först. Hon gör en undersökning och jag har öppnat mig över 4 centimeter. Hon gick och hämtade smärtlindrande. Fick en spruta in i benet med någon typ av smärtlindring, brydde mig inte om att fråga vad det var, jag ville bara ha något, vad det var spelade ingen roll. Hon sa att om jag gick på toa nu så skulle jag använda ett bäcken dels för att hon ville hålla koll på blödningen och för att det ”lätt” kunde vara så att barnet kom ut när man gick på toa. Var det något skulle jag ringa så skulle hon komma direkt.


 

Smärtorna fortsatte. Det gjorde fortfarande ont enda skillnaden var att det var lättare att slappna av mellan värkarna och kroppen kändes varm.  Det började kännas som att jag skulle trycka på men jag var tvungen att gå och kissa först. Gick till toa och en stund efter jag satt mig ropade jag på sambon barnet kom ut. Det smärtade till och jag undrade om det verkligen var barnet. Tittade ner i toan och såg ett par ben!. Konstigt nog stod kvinnan i dörrhålet till toa och frågade om det hänt något och jag sa att barnet kom jag såg två ben. Hon ville se, men jag sa att jag inte var klar. Det gjorde lite ont och så gled huvudet ut. Hon ville se så jag fick ställa mig halvt upp. Hon satt en klämma och klippte navelsträngen. Hon sa åt mig att ställa mig upp och hon tog bäckenet med barnet i. första tanken var att säga att jag vill se nu direkt men jag såg ju när jag tittade ner förut att det var en hel del blod också plus att jag var trött då också så jag sa ingenting.På onsdagsförmiddagen den sjätte juli föddes vårat barn.Kvinnan kom in efter ett litet tag och pratade lite och nu var det moderkakan dom väntade på att den skulle komma ut. Jag hade ingen större lust att trycka ut någon moderkaka, jag ville se vårat barn så jag sa att jag ville se barnet nu. Hon gick iväg och kom sedan in med en handduksklädd korg med en handduk över öppningen. Hon satt sig i fotändan på min säng med korgen i famnen och förklarade hur barnet såg ut. Barnet hade lite större huvud än normalt men det fick ni väl veta på ultraljudet (det visste vi) hon sa att munnen var lite öppen och ögonen var öppna. Hon började med att sakta dra upp handduken så vi såg fötterna. Så små fötter! Hon väntade tills vi var redo att se mer och drog sakta av handduken.
Barnet var jättefint. Så liten och fin. Låg halvt på sida. Såg att kvinnan tittade ner i korgen och faktiskt såg rörd ut för en stund. Kan inte vara något lätt jobb. Men hon var så duktig och lugn. Hon frågade om vi ville vara själva ett tag och det ville vi. Vi skulle ringa när vi var klara. (Vi visste inte könet. Men vi ville inte heller titta det första vi gjorde mellan benen på barnet heller, så när vi tittade första gången visste vi inte, men vi fick sedan reda på att det var en flicka).


Hon var så fin. Tänk att hon blev till i mig och fick leva i mig i ett halvår. Vad livet är orättvist att hon inte fick leva längre. Men det blev ett barn i alla fall som fick leva ett tag och vi fick se henne för en stund.
I den öppna munnen syntes en liten tunga. Dom små, små fötterna och händerna som var mjuka och lite varma. Extremt små naglar fanns också. Ögonen som var öppna och tittade rakt fram. Dom var som pepparkorn. Och små öron fanns också. Vårat barn var så fint och jag försökte tänka på allt fint vi ändå haft, även om livet är orättvist. Jag kände på dom små fötterna.
Öppnade upp handen lite och kände i handflatan. Höll mitt finger i hennes hand och tänkte att nu håller jag din hand för evigt. Min dotters lilla hand kommer alltid hålla hårt i min. Smekte dom små kinderna och gav sedan en puss på munnen. Vågade inte röra för mycket heller, rädd att hon skulle gå sönder och torka ut, så skör. La på filten över kroppen igen, upp till axlarna, höll i korgen ett tag.


Tog sedan en massa kort och sambon höll också ett bra tag. Hon luktade lite också. Vad vet jag inte. Luktade inte äckligt. Det var inte blod heller. Det var bara en svag doft av någonting.


Det var en lugnande doft, ingen doft jag känt innan eller kommer känna igen.

Det var hennes doft.

Vår lilla dotter.

Vårt fina barn.


Det var Josefins doft.


Ett självklart namn på vårat fina barn. Josefin hade den godaste doften. Hon kom och förgyllde våra liv.


Det var en vacker stund. Något jag alltid vill och kommer minnas.


Vi fick ett barn.


Våran Josefin.


 

 

 

 

 

 

 

 


 

Sorg

Publicerad 2011-07-11 23:55:57 i Allmänt

Snart igång med skrivandet igen. Har varit mycket senaste dagarna.
Tar tid att komma tillbaka till det normala och rutinerna man haft.

Inskrivning

Publicerad 2011-07-04 06:41:43 i Förlorat barn

Gick och la mig halv ett igår, klockan sex ringde klockan. Zzzz.... Är inte helt pigg nu.
Kanske somnar under förmiddagen på sjukhuset.
Nu är det en snabb kopp kaffe sen ska jag åka iväg.

Nytt

Publicerad 2011-07-03 20:56:52 i LindexFör att få tänka på annat så hade jag tänkt att gå ner till stan på eftermiddagen och titta på lite kläder till Lill B.
Gick till Lindex där jag oftast brukar handla till henne. Letade efter strumpbyxor i rätt storlek och hittade ett par snygga efter ett tag. Sedan såg jag givetvis en supersöt body med fikabröd på. Fanns också en rosa med glassar, men det blev den med fika på. Hade kanske räckt med body och strumpbyxor men då fick jag syn på en supersöt klänning som jag givetvis tog också.
Sen kom jag på att dom flesta byxor börjar bli för små och såg en skyltdocka med ett par jättetuffa löst sittande jeans med snygga detaljer upptill, fickor bak, lite pösiga ben och tightare runt vristen.

Kom in och behövde strumpbyxor. Kom ut med en hel påse kläder :)
Så det kan bli :DÄven dom små måste vara snygga.

Snart är väntan på det oundvikliga över.

Publicerad 2011-07-03 13:55:28 i Förlorat barn

Väntan som kunde ha blivit flera veckor till tar slut i morgon.

Är fortfarande extremt arg på vården (argare än innan) hur dom så lätt kan ljuga och titta mig i ögonen när dom gör det. Kanske ingår i deras utbildning att ”så här lär du dig att ljuga på bästa sätt.”

 

Som vi frågat sedan dom sa att det var fel i magen att kan man inge göra något för att skynda på detta. Någon nämnd som man kan ringa till? Hur läkaren då flera gånger har sett oss i ögonen och sagt att ”nej det finns ingen sån nämnd.”  Jag vet ju att det finns en nämnd för såna som vill ansöka om sen abort. Nog för att detta är över gränsen för ”sen” abort men en nämnd finns och att läkaren säger att det inte finns är fel.

 

Det blev flera läkarbesök till. Ifrågasatte också att kvinnan som gjorde ultraljudet i vecka 19 bara hittade en njure. Anser att dom då skulle ha kollat mig mer och att hon då gjorde fel som sa att ”hittar bara en njure. Men det är säkert okej” ?!. kanske var det ett fel hon gjorde. Frågan är om jag ska låta det vara så eller anmäla. Det värsta som kan hända är att hon får en prick så varför inte. Hon ska inte göra detta eller andra fel mot flera par.

 

Du kanske märker när du läser detta hur mycket ilska jag går och bär på :)

 

Men det blev i alla fall flera läkarbesök. Märks att dom är lite som gamar på detta fall. Dom anser inte att detta är hemskt. Det är deras jobb och det här är ett ovanligt fall och det verkar som att många vill ha det och läkaren vi har nästan skiner av stolthet att hon minsann tar hand om detta fall. Tänk så fint det ska stå i hennes papper sen.

Efter ett tag verkade det som att hon ville skynda på det hela. Kanske märkte hon att vi ”började” bli less på henne och att dom sa att det inte fanns något att göra. Då helt plötsligt från ingenstans säger hon att hon ringt till en professor och pratat och han tyckte att det var värt ett försök. Då helt plötsligt så fanns det en nämnd man kunde anmäla till. Något hon nekat tidigare. Så vi skulle göra ett försök där. Blev det godkänt kunde barnet födas tidigare. Fick åka in dagen efter till kuratorn (hon som sa att hon skulle ringa en dag och inte gjorde det. Dagarna efter ringde hon inte heller. Så där finns inget förtroende heller) pratade en snabbis med henne och hon sitter där och säger ”känns det bra det här?” hur fan ska det kunna kännas bra? ”nej det känns inte bra! Att antingen låta barnet dö långsamt i mig eller få tabletter och låta det dö tidigare” så möts man av en tom blick som säger ”ja förstår”  hon skulle skriva en rapport om den psykiska påverkan på mig som skulle skickas in. Läkaren skulle skriva en medicinsk. Så skulle ett papper skrivas under. Efter det åkte vi hem.

Vad ska man tycka. Låta barnet dö långsamt i mig eller ta beslutet om att det som var ett efterlängtat barn ska dö lite fortare? Men i det läget tyckte jag att det på något sätt var upp till vad socialstyrelsen ansåg om detta och vad deras beslut var. På fredagen ringde läkaren och sa att socialstyrelsen godkänt ansökan.

Igår åkte vi in igen och fick gå in på den hemska avdelning jag varit på tidigare missfall. Kände mig väldigt ovälkommen men läkaren hade sagt åt mig att komma på morgonen. Blev pekad mot ett väntrum och var ganska nöjd med att få sitta där då jag vet att matsalen är full med folk som fött levande barn. Innan väntrummet mötte jag en kvinna som faktiskt såg ännu tjurigare ut än den jag såg tidigare. ”har du bokad tid eller? ”sätt dig i matsalen” suck. Mycket riktigt sitter två kvinnor där med deras nyfödda. Försöker med tunnelseende och sitter och tittar antingen ner i golvet eller på en tavla på väggen. Problemet är ju att dom hörs. Dom små ljuden dom gör och skriken.

Ännu en sak som är dålig med sjukhuset att dom som fött barn och dom som får missfall, gör abort och får döda barn ligger på samma avdelning med samma matsal. Uselt. Den tjuriga kvinnan kommer tillbaka ”ja vad vill du, har du legg?” får gå in i ett rum och sitta på en stol. Får tre tabletter som ska få livmodern att mogna fortare. Hon undrar om jag har några frågor. Och jag frågar om man får komma med önskemål om hur det ska gå till, det får man men jag ska ju inte räkna med att dom kan ta hänsyn till allt jag vill, men visst kan jag ha önskemål. Sen säger hon något som verkligen får mig att tveka på om jag kommer åka in för inläggning. Hon sa. ”ja det finns ju några enkelrum, som det vi sitter i nu, skulle dom vara upptagna får du ligga i dubbelrum (?!?!?!) som är lite avdelat, men det som är bra med enkelrummen är att det finns tv!” vad fan säger hon!? Dubbelrum?!

 

Inte fan finns det en chans att jag lägger mig i ett dubbelrum och föder! Hur fan kan dom säga så?!

Det gjorde mig så arg och ledsen. Det är ju inte så att jag bokade en tid för att sätta igång ett missfall i sådär vecka 8 och bara ska ligga där med en blödning. Inte ens då tycker jag man ska dela rum.

På måndag har jag en tid för inläggning.

Men visar dom mig till ett dubbelrum så säger jag ifrån! Dom får ordna ett enkelrum. Finns inte det får dom ordna ett i Linköping annars går jag hem. Det gör jag inte, jag ligger inte i dubbelrum. Inte ens om det till en början är tomt, det kan när som helst komma en till och bli inlagd. På den punkten ska jag stå på mig!

Denna mardröm ska inte behöva bli mer hemsk än vad den redan är!

Nu är det den största rädslan, att få ligga i dubbelrum. Sedan är jag rädd att personalen som tar hand om mig inte ger stöd och är bra. Undrar om man då kan be om någon annan?

Sen är det rädslan för allt annat.

 

Hemskt kommer det vara. Är jobbigt att veta redan innan att i morgon kommer jag sjunka så långt ner i depphålet man kan komma. Det blir jobbigt, men det ska jag klara. En mörk tid kommer komma, men jag vet att efter mörker kommer ljus. Även om det tar ett tag för ljuset att synas.

Bilolycka Norrköping 2 skadade

Publicerad 2011-07-01 00:42:10 i Bilolycka

Sedan vi flyttade in här för drygt ett år sedan har vi nästan gått och väntat på att en olycka ska hända utanför.
Som alla kör så vet man att det kommer hända.
Det är en hemsk korsning där bilar från två håll gasar på utan att tänka sig för.
Och ikväll hände det.
Vi satt i soffan och tittade på tv då vi hörde en bil tvärbromsa och därefter en smäll.
Sprang fram till fönstret och hämtade sedan kameran.
Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela