Pinocciotårta

Kaka:
75 gr smör
2 dl florsocker
1½ dl vetemjöl
5 äggulor1½ tsk bakpulver
4 msk mjölk
Maräng:
5 äggvitor
2 dl socker
1 påse á 34 gr mandelspån
Fyllning: 3 dl grädde
(frukt)
(jag har alltid hallon, blir syrligt och gott)
Rör smör och socker poröst. Tillsätt äggulorna en i taget och rör en stund mellan varje.
Blanda mjöl och bakpulver och tillsätt detta samt mjölken. Bred ut smeten på en långpanna.
Vispa äggvitorna med sockret och bred marängen över smeten, strö på mandelspånen.
Grädda i 175-200 grader varm ugn tills kakan är torr, ca 20 min. Dela kakan mitt itu när den kallnat och
bred grädde på den ena halvan med marängsidan uppåt, varva med frukt. Lägg den andra kakdelen ovanpå med maränget uppåt.