Mums
Vad blev det av denna sörja?
Vit chokladfudge med torkade tranbär och valnöttet.
Små goda underverk!
(slog in varenda bit i papper också, tidskrävande)
Nu hoppas jag att det räcker fram till jul.
Vill du testa på att göra dessa små godbitar så är receptet:
5 dl strösocker
2 1/2 dl vispgrädde
2 msk smör
2 msk ljus sirap
en nypa salt
50g hackad vit choklad
1 dl torkade tranbär
1 dl valnötter
koka allt utom tranbär, valnötter och vit choklad under omrörning och gör mjukt kul prov för att se om det är klart eller värm till 113 grader.
ställ kastrullen åt sidan och låt svalna till 49 grader.
Vispa fudgen kraftigt med elvisp tills den till viss del förlorar sin glans, cirka 10 minuter.
Rör ner chokladen, tranbären och valnötterna.
Olja en form eller lägg ett smörpapper i botten på formen. Fördela Fudgen jämt och ställ in i kylen tills den svalnat och stelnat något. Skär ut små jämnstora bitar.
Förvaras bäst i kylskåp.