growingbelly

Trött

Publicerad 2011-05-28 12:04:35 i Allmänt

Senaste dagarna har jag tagit det lugnt och bara vilat och inte gjort mer än nödvändigt.
Men det är ju för tråkigt att ta det lugnt för länge så idag ska jag försöka få i mig en bra lunch och sedan gå ner till stan och kika lite.
Har funderat på vad tröttheten kan bero på. Vet att järnbrist kan ge trötthet men sist jag kollade hade jag över 130 och det är bra. Har svårt att tro att det kan ha gått ner så pass att tröttheten beror på det.
Jag har väl blivit allmänt trött igen bara.

Hoppas på att det blir lite mer gjort idag.

En ny favorit i Norge

Publicerad 2011-05-24 23:02:14 i Tummen

Köpte en tummen förra veckan som present till en liten tjej. Tänkte att det var en bra present eftersom lill tjejen här alltid har älskat sin.
Igår gjorde tummen den långa resan över gränsen in i Norge.

Och han blev tydligen väldigt omtyckt direkt och blev favorit kose leksak nr 1.

Ultraljud

Publicerad 2011-05-24 22:48:59 i Vecka 20 med nr2

Idag var det dags för ultraljud nummer två i denna graviditet. Trodde jag skulle ligga vaken hela natten tills idag och oroa mig men jag rensade huvudet med att virka några varv på ännu en amigurumi och efter tolv tiden släckte jag lampan och somnade efter en stund.
Blev en frukost och sedan gick förmiddagen fort. Klockan tretton satt vi i det tomma väntrummet och väntade.
Femton minuter senare fick vi komma in. Ner med den supersexiga (...haha) gravidbyxe-resåren och på med kall gel. Då var jag riktigt nervös kan jag säga. Jag visste inte om jag skulle titta på den lilla tv skärmen uppe i taket eller inte. Ville jag verkligen titta och få reda på att något var fel?.
Dom tankarna la jag åt sidan och började titta på skärmen direkt när hon började undersökningen. Visst var det en liten bebis där inne som sparkade och vred sig. Hjärnan såg bra ut, hjärtat var normalt, urinblåsan var full och hon lyckades efter ett bra tag hitta en njure i alla fall.
Sen nöjde hon sig.
Könet vill vi inte veta denna gång men visst försökte jag titta vad det var för något men jag såg inte :) Lika bra det.
Fick tyvärr inga exakta mått och hon sa från början ingenting så jag frågade hur lång den var och då kom svaret som taget ur en bok "dom är i detta stadie lika långa som graviditetsveckan så en 19 till 20 centimeter hellängd"

En sak jag blev missnöjd över var att även denna gång ligger moderkakan långt ner och täpper till så nu blir det ett extra ultraljud någon gång. Det "kan" leda till att man blöder lättare, har inte blött hittills så det är bra. Skulle jag göra det måste jag ringa in och bli undersökt och senare fram blir det nytt ultraljud för att se om moderkakan växt upp (det gjorde den med Bea) om den inte gör det måste det bli kejsarsnitt.

Men jag är glad att det såg bra ut idag :)
En dag i taget!

Hello kitty lära gå vagn

Publicerad 2011-05-23 18:03:10 i Brio

Tog en sväng till ToysRus när jag ändå var iväg. Sprang runt som en galning för att hitta en lära gå vagn och hittade en med Hello kitty på till slut.

Så nu står den redo och väntar på att bli flitit använd.

Tills vidare får den bli en uppsamlingsplats för alla leksaker.

Trött idag

Publicerad 2011-05-23 12:21:09 i Allmänt

Hittills har inte mycket blivit gjort idag. Vill hinna med en massa saker men det är stor brist på energi här och tiden ligger inte på min sida. Insåg i helgen att vi senast idag måste ta oss iväg till Maxi och köpa blöjor igen.
Stod ute och väntade på bussen för en timme sedan men då bussen givetvis var full så gick jag hem igen.
Det kanske inte skulle vara helt omöjligt att gå till Maxi men jag tror det tar över en timme och för att då tänka realistiskt så vet jag att jag inte orkar gå en timme i solen för att sedan handla massa saker även om jag då skulle kunna ta bussen hem så vet jag att jag inte kommer orka i tillståndet jag är i nu. Så jag kommer nog inte försöka mig på att gå dit.
Så jag får väl gå iväg efter lunch igen och försöka ta mig iväg med bussen.

Mat problem

Publicerad 2011-05-21 22:17:36 i Allmänt

Suck. Nu är jag inne i en jobbig tid igen då all mat är äcklig och jag är inte sugen på någonting. Smaklökarna verkar vara överkänsliga och nästintill allt smakar skit. Drack till och med mitt älsklingsvatten loka till middagen men tog då en ny sort vattenmelon/citron men inte ens det var gott, smakade som diskvatten.
Problemet är nu då att jag pillar i maten och bara äter lite innan jag blir helt äcklad och får välja mellan att äta mer och då kräkas eller sluta äta och behålla det jag har i magen. Är glad att jag i alla fall får i mig lite men jag vet att jag borde äta mycket mer än vad jag gör. Det är så svårt bara. När man inte vill ha och då behöva småäta hela dagarna för att få i sig det man ska är inte lätt och jag tänker varje kväll att imorgon måste jag äta mer, men dagarna går. Måste skärpa mig nu och ta något mer mål om dagen, men ofta är det lättare sagt än gjort :)

Något jag dock aldrig kan bli less på är cola zero och ett glas av de drycken ska det bli ikväll, ska ställa den i frysen ett tag så de blir extra god.

Goda saker är inte (alltid) nyttiga

Publicerad 2011-05-20 11:57:24 i Allmänt

Nu har det kommit! Mitt sug efter konstiga saker. Givetvis saker jag normalt sätt inte vill ha som är helt underbara nu.
Loka, ingen speciell smak det varierar lite.

Jordgubbsstång och sur smultronstång


Och så är det väl cola zero som jag gärna tar ett glas av till kvällen, kanske inget nytt sug eftersom jag normalt sätt brukar dricka det om kvällen och inte bara nu för att jag är gravid. Men det får ändå tillhöra mina sug.

Trolldeg

Publicerad 2011-05-18 21:33:17 i Pyssel

Något som verkligen får en att tänka tillbaka på barndomen är trolldeg.
Kom över ett bra recept idag.

Trolldeg:
*1 dl vatten
*2 dl mjöl
*1 dl salt
*1 msk olja
ev karamellfärg

Arbeta ihop ingredienserna till en smidig deg. Om du vill spara figurerna
kan du torka dem i ugnen i 100 grader i 1 timme och sedan låta dem stå
till dagen efter.



Tänkte först bara spara receptet i datorn tills lill B blir större och vill leka med det. Men så kom jag på något jag vill göra med degen själv.
En fin minnessak.





Får se till att göra det snart.

middags planer

Publicerad 2011-05-18 16:42:16 i Mat

Snart dags att börja förbereda middagen. Gör det lätt för mig idag med en halvvarm sallad. Kycklingen är varm och osten får sig en snabbis på grillpannan. Ska försöka få till en god dressing också.
Tror det kan bli gott en varm onsdag som denna.

Snart klar

Publicerad 2011-05-17 12:19:22 i Amigurumi

Har virkat ett tag på en och samma figur som nu äntligen snart är klar (fattas två ben) Nu kunde jag inte vänta på att den blev klar innan jag började på nästa figur :) Så nu har jag börjat på en till amigurumi som än så länge inte ser mycket ut för världen, den har bara fått ett huvud och ett ben.
Men målet är att under dagen göra klart den första amigurumin.
För ett tag sedan såg den ut såhär


Överraskning

Publicerad 2011-05-15 12:24:43 i Allmänt

Det blev en ganska ensam och långtråkig söndag idag. Har varit ensam med lill B sedan sju i morse. Har velat fram och tillbaka på om vi skulle gå ut och gå men det är värmen som får mig att tveka.

Men för att inte bli för uttråkad så tänkte jag gå ut en snabbis och handla rabarber och överraska sambon med en rabarberpaj när han kommer hem.

Frågan är bara om jag hinner handla och göra i ordning en paj plus att jag hade tänkt gå och möta honom på stationen.
Men pajen är viktigast. Vem kan inte bli annat än glad när man kommer hem och det doftar nygräddad paj som man får med en klick visp och en varm kopp kaffe till. :D

Melodifestivalen 2011

Publicerad 2011-05-14 21:49:54 i Allmänt

Melodifestivalen har börjat men jag tittar inte på det nu utan spelar in det så jag kan spola igenom det senare.
Har lyssnat på alla låtar och jag tyckte bara en låt var bra. Greklands bidrag.
Som vanligt väljer sverige en usel låt igen och vi kommer som vanligt inte få en bra placering med den.

Spökveckorna

Publicerad 2011-05-14 21:45:25 i Vecka 19 med nr2

Tycker fortfarande jag är i spökveckorna när inte så mycket händer. Kände bubbel i vecka 13 och sedan i vecka 17 försvann bubblet. Kanske sitter moderkakan i framvägg vilket kan göra att man känner mindre.
Men idag när jag la mig en snabbis på sängen bullade hela högersidan under naveln upp och den lill* stökade runt. Såg det tydligt men det kändes inte. Jätte konstigt.
Nu är det 10 dagar kvar till ultraljud nr 2. Får se om jag får behålla 13/10 som beräknad nedkomst eller om det ändras. Vad jag har räknat själv tycker jag det borde vara 5/10 men blev förra ultraljudet flyttad till 13. Får se vad nästa mätning säger, tycker inte hon mätte noga som vi träffade sist. som tur är ska vi till en annan denna gång.

Tand & majskrok

Publicerad 2011-05-12 11:56:22 i Utveckling

Ända sedan Bea var fyra månader har vi trott att hon börjat gnälla för att tänderna var på väg.
Tiden har gått men ingen tand har synts till. Senaste tiden har hon gnagt extra mycket på allt hon har i munnen och igår eftermiddag så var det en liten spricka fram i underkäken och en sylvass tand tittade fram.
Det firade vi med att bjuda henne på hennes första majskrok.
Hon tog den inte direkt utan var tvungen att titta länge på den och flytta den mellan händerna och vred den åt alla håll innan hon till slut bestämde sig för att smaka på den.
Citronansikte blev det men sakta och säkert försvann kroken bit för bit och jag antar att hon till slut godkände majskrokarna som ätliga och kanske goda :)

Hon har fått två krokar idag också. Den första tog hon och gav mig ett citronansikte innan hon slängde den på golvet. Efter ett tag fick hon ett nytt försök med en ny krok och den fick hon i sig.


Fint väder idag. Skulle gärna ta en långpromenad genom folkparken men frågan är om jag orkar nu mitt på dagen när det är gassande sol och stekhett.

Middag

Publicerad 2011-05-09 17:37:31 i Mat

Dags att börja med middagen kanske. Gör en enkel middag idag med färska hamburgare och en massa tillbehör.

För att göra det extra onyttigt slänger jag på en cheddar skiva också. Det gör inget ;)

Blöjor

Publicerad 2011-05-09 15:00:48 i Allmänt

Det är för varmt!
Kan inte förstå att det ska bli ännu jävligare. Inte blir det lättare heller då jag av minsta rörelse börjar flåsa och det jobbiga är att det känns som att jag kan dra in mer luft nu än innan så det är ett kämpande. Hjärtat är ju också 20% större än vanligt. Kostigt att kroppen gör vissa organ större och mer blod görs och allt som händer där inne. Att kroppen vet vad de ska göra är lite svårt att tänka sig.

Men det blev ett litet maraton lopp i dag i alla fall. Flåsade iväg till bussen och åkte till Maxi för att köpa blöjor.
Givetvis fanns inte byxblöjorna i den storleken, dom skulle komma på onsdag. Så det fick bli vanliga blöjor av samma märke i stället.
Det är ju fan att Huggies ska vara så bra när dom är ganska svåra att få tag på.
Åter igen nu när det är dags för en ny blöj sort (byxblöja) så har vi testat libero igen (var några stycken med i gratis up&go paketet vi fick) Men dom var inte bra. Vadderingen slutar ju efter halva baken och givetvis läcker dom nr 2 väldigt lätt. Så dom köper vi inte. Pampers samma där och dom ger utslag så det blir huggies i fortsättningen också. Lite extra jobb för att få tag i dom.

Känner mig ganska trött nu efter handlingen skulle gärna vila men busan är vaken så det blir inget vilande. Får passa på att gå iväg till affären och köpa något till kvällen.


Full fart

Publicerad 2011-05-08 12:55:52 i Allmänt

Som vanligt är det full fart här hemma. Just nu är det en soffkrypare i farten som snurrar och kryper fram och tillbaka och försöker putta bort mina ben som blockerar kanten.
Full fart som vanligt alltså.
Idag är det mycket som händer. Det ska städas, bli minst en promenad, handlas, jag ska baka kakor till eftermiddagen vilket kommer bli väldigt intressant då jag antar att jag får springa mellan köket och alla andra rum hela tiden för att se vad busan gör och till kvällen ska det badas.
Får sätta fart nu om jag ska hinna med allt.

Kväll

Publicerad 2011-05-06 18:51:28 i Allmänt

Underbart kvällsväder!
Får nästan bli en promenad innan solen går ner.
... Kanske blir det en sväng in på affären och köpa lite kvällsgott på vägen hem ;)

Sudd

Publicerad 2011-05-06 16:11:18 i Allmänt

Nu har jag fått sämre syn också. Hoppas på att ögonen bara är lite "trötta" och att det kommer gå över.
Vet att man som gravid kan få sämre syn pga ökad vätska.
Har väldigt konstiga synproblem sedan tidigare som kommer och går men det är mer att det glittrar i synfältet, grått damm framför ögonen, halva synfältet kan bli suddigt, och så kan jag se som en lång tråd i gult, grått eller vitt som stör synfältet och ibland sitter mitt i ett öga vilket gör det jobbigt.

Nu har det mer blivit lite mer oskarp syn, inte så bra som det brukar. Ser text och så men den är oskarp och färgen på tv går lite utanför teven i sträck nertill. Läser jag en bok så tycker jag att texten runt om stör och eftersom allting runt om stör så läser jag långsammare.
Får se om det blir bättre annars får jag väl gå till optikern och kolla synen. Men denna gång tite till synsam!
Köpte glasögon där förra året för att se bättre på nära håll. Blev ingen skillnad med glasögonen dom kändes "fel" var som förstoringsglas, allt blev större och kom sådär en halvmeter närmre. Slutade med glasögonen efter sådär en månad.
Nu tycker jag att jag ser lite bättre på nära håll men sämre på långt håll.

Hoppas synen blir bättre igen så jag slipper gå och köpa glasögon nu kanske för ett graviditetsproblem, för att sedan efter några månader inte behöva dom längre eller behöva köpa nya igen för att jag måste ha annan styrka igen.

Formar

Publicerad 2011-05-05 20:58:46 i Loppis


På promenaden tidigare idag gick jag in på myrorna och tittade. Hittade då formar jag letat efter ett tag.

Dom stora formarna ska jag ha när jag bakar kongressbakelser och liknande. Dom små formarna var inget jag letade efter från början men det blev några formar ändå, tänkte göra småkakor i dom.
Två kronor styck kostade dom. Det var det värt.
Blev också en kniv, gaffel och sked som kan sättas ihop. Såna bestick från lumpen man hade i snuskburken.
Köpte dom mest för att jag tyckte formen på dom var udda.

Skulle ha bakat några småkakor men då det blev en monster middag som tog någon timme (indiskt) så blev det inget med kakorna idag.

Snyggt

Publicerad 2011-05-04 09:45:40 i Allmänt

Gick upp i morse ganska glad att jag inte hade ont i fogarna.
En snabbis på toa och vid tandborstningen mötte jag min blick i spegeln. Fy fan, blek brukar jag vara men idag var jag blek som vanligt men kinderna var rosa. Lagom snyggt på en väldigt blek person att få rosa röda kinder.
Då ska man alltså gå rosig hela dagen :/
Nu en snabb macka sedan ska jag iväg.
Bara att klistra på ett leende och möta världen.

Något dött

Publicerad 2011-05-03 21:29:50 i Allmänt

Blev lagom skönt väder idag med snöblandat regn och en grad varmt. Det var bara att leta fram den varma åkpåsen jag lagt undan och det blev också premiär med regnskyddet till vagnen.
Men det var ganska skönt ute ändå.

Det är något konstigt med hissen. Det stinker där inne, och det är inte bara jag som känner det med mitt återigen välutvecklade luktsinne. Undrar om det inte kan ligga något dött under hissen som gör att det luktar. Så det fick bli trapporna ner och upp idag för min del.
Lite senare fick jag tillbaka för att jag gick i trappen då första foglossningen kom...
Tack för den ;)

Nummer 2

Publicerad 2011-05-01 12:48:50 i Allmänt

Undrar när nackspärren ska komma. Nu för tiden går det bara att titta på det man håller på med i högst någon sekund innan man måste vrida på huvudet och se vad lill B gör. Tiden nu är mycket roligare än när hon bara låg på golvet och slog på sakerna. Nu kryper och ålar hon sig fram, snurrar för att komma dit hon vill eller backar. Allt på golvet är intressant och måste undersökas.
Har plockat undan det mesta som skulle vara farligt för henne, men givetvis måste man ha stenkoll ändå.
Det dröjer nog inte länge innan hon tar stöd mot möbler och ställer sig på knä heller, då hon ett tag nu kryper fram till möblerna och sätter upp ena handen och känner.

Men denna tid är bara en vilotid. Snart blir det dubbelt så jobbigt och mycket att göra.
Det är ett nytt barn på gång ^^
Är i vecka 17 nu.
Var på ett ultraljud för någon vecka sedan för att se hur det såg ut och det var ett litet barn där inne som bökade runt. 9 cm huvud till stjärt. Ca 12 cm hellängd. Så blir det ett rutin ultraljud i slutet på nästa månad då det blir mer exakta mått och antagligen ett till i vecka 30 för att se hur det växer då lill B blev så liten.

Magen består fortfarande av mestadels fläsk, men det behövs väl i framtiden.

Fötterna är väl antagligen där nere men jag ser dom inte.


Magen är känsligare än vanligt, mådde illa i början och efter vecka 12 så har jag börjat spytt. Men som tur är så är det inte så ofta. Har väl totalt spytt 5 gånger och det är alltid middagen som kommer upp.
Humöret är väl lite försämrat, går till största delen att hålla inne men när jag är trött och hungrig och speciellt när vi handlar så blir jag lätt retlig.
Men stort sett så tycker jag inte att det varit några konstigheter, har ju gjort detta tidigare. Hoppas nu bara att jag kan gå till vecka 40 :)
Är beräknad till 13 oktober.
Får se hur det går.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela