growingbelly

Korv med rostade rotfrukter & äppelsallad

Publicerad 2011-01-22 20:50:44 i Recept



Tillagningstid: ca 30-40 minuter
Svårighetsgrad: medel
Portioner: 4 ( inom parentes 2 )



  • 600 g potatis (3)
  • 4 morötter  (2)
  • 1 1/2 msk senap
  • 3 msk olivolja
  • 1/2 tsk salt
  • 4 tjocka korvar, t ex Sremska (2)
  • 2 äpplen
  • 1 liten rödlök
  • 1/2 dl fryst, hackad persilja
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 1 msk honung
Sätt ugnen på 250°C. Skär potatis i klyftor. Skala och skär morötter i stavar. Blanda potatis och morötter med olivolja i en långpanna. Ställ in i ugnen ca 15 minuter, rör om efter halva tiden. Vispa ihop senap med olivolja i en skål. Ta ut rotfrukterna, ringla över senapssåsen och blanda försiktigt. Krydda med salt. Skär några snitt i tjocka korvar, t ex bratwurst. Lägg dem bredvid rotfrukterna i långpannan. Ställ in i ugnen och tillaga ytterligare ca 10 minuter. Dela, kärna ur och skär äpplen i cm-stora tärningar. Skala och skär rödlök i tunna strimlor. Rör ihop fryst, hackad persilja, vitvinsvinäger och honung i en skål. Blanda ner äpple och lök. Servera äppelsalladen till korven och rotfrukterna. En extra klick senapssås är gott till.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela